2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Birštonas



Justinas Marcinkevičius apie šį kraštą rašė: „Palaimintos vietos, reto vaizdingumo apylinkės. Atrodo, kad net ir senas Nemunas, smarkiai plušėjęs jas kuriant, liko pats jų grožio pakerėtas – ir ėmė puldinėti iš vieno krašto į kitą... Tai ir apsisukusi seniui galva, ir pats ėmęs nebesuprasti į kurią pusę teka, kur link savo vandenis plukdo. Ačiū jam už šį apsvaigimą, sukūrusį unikaliausią gamtos paminklą - 65 kilometrų ilgio Didžiąsias Nemuno kilpas. Nė viena Europos upė nėra šitaip pasidarbavusi“.
Birštonas, miesto svečius ir gyventojus žavi neapsakomu savo gamtos grožiu. Jame apsilakius, savaime norisi atsipūsti nuo miesto šurmulio, prisėti pasigrožėti Nemuno pakrante, pavaikštinėti parke, tvarkingomis kurortinio miestelio gatvėmis.


Vytauto kalnas, tai vienas aukščiausių (šlaitų aukštis siekia iki 40 m) ir žinomiausių piliakalnių Lietuvoje. Žiemos sezono metu, kviečia kalno papėdėje įrengta slidinėjimo trasa, tinkanti smagiai ir aktyviai praleisti laiką šaltuoju metų laiku. Trasa nėra įspūdingų dydžio, tačiau šiltai priima visus norinčius išmokti, bei patyrusius. Veikia lauko kavinė, vietoje yra inventoriaus nuoma.


Birštone, taip pat vyksta daug įvairių renginių, švenčių. Kultūriniai renginiai, sporto varžybos, muzikos festivaliai. Miestas daugiausiai lankytjų pritraukia kasmetinėje BIRŠTONO KURORTO šventėje, kuri tęsiasi visą savaitgalį, su įvairimis programomis, skirtomis šeimyniškam savaitgaliui. Mėgstatiems aktyviau praleisti laiką, lankytojams ieškatiems kultūrinių renginių ar sveikatingumo puoselėtuojams.



Plačiau skaitykite ir iškokite:
www.birstonokultura.lt
www.visitbirstonas.lt

 


2 komentarai: